СВЕЧАНА ДОДЕЛА ВУKОВИХ ДИПЛОМА У ОШ “ЖАРKО ЗРЕЊАНИН”- ЂАK ГЕНЕРАЦИЈЕ МИХАЈЛО ЦВИЈАНОВИЋ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

У вишенаменској сали Основне школе “Жарко Зрењанин” у Апатину данас је уприличена свечана додела Вукових и специјалних диплома ученицима, а проглашен је и ђак генерације. Признања је ове године добило укупно 18 ученика, од којих су њих девет носиоци Вукове дипломе.

Одлуком Одељенског и Наставничког већа, те Ученичког парламента, за ученика генерације је проглашен Михајло Цвијановић, који је поред Вукове дипломе, својим радом заслужио и специјалне дипломе за физику, хемију, историју и биологију.

Веома сам почаствован овим признањем. Планирам да упишем Електротехничку школу у Сомбору, смер Информационе технологије, открио је Цвијановић. За њега речи хвале има и његов разредни старешина Ђула Јовановић. – Сјајан ученик, иначе трећи ђак генерације којем сам имала част да будем одељенски старешина. Реч је о детету које слуша и учи. А за његов резултат заслужан је континуирани рад и свакодневно учење. Жао ми је једино што више воли физику и математику од биологије, предмета који иначе предајем, јер би и ту постигао одличне резултате, изјавила је поносна Јовановић.

Ученицима који су били најуспешнији током осмогодишњег образовања дипломе и поклоне уручила је директорка Основне школе “Жарко Зрењанин” Сања Шијан рекавши да је генерација 2014/2015. школске године веома успешна.

Једна сјајна генерација. У редовима ове дивне деце имамо 18 специјалних награда, од тога девет Вукових диплома и ђака генерације који је постигао одличне резултате на републичким такмичењима из два предмета, изјавила је Шијан. Она је науспешнијим апатинским основцима пожелела наставак школовања у средњим школама.

Вукове дипломе за скроз одличан успех током свих осам година школовања, као и специјалне дипломе за постигнућа у областима природних и друштвених наука и спорта поред Михајла, добило је још осам ученика:

Маша Рајић – Вукова диплома и специјална диплома за физику, хемију, математику, српски језик и физичко васпитање;

Александра Пекан – Вукова диплома и специјална диплома из српског језика;

Сара Петровић – Вукова диплома и специјална диплома за математику;

Мила Врачар – Вукова диплома и специјалне дипломе за математику, физику, хемију, биологију и физичко васпитање;

Даница Марковић – Вукова диплома и специјалне дипломе за математику, физику, хемију, историју и српски језик;

Сташа Зорић – Вукова диплома и специјалне дипломе за математику, физику, хемију и српски језик;

Војин Медић – Вукова диплома и специјалне дипломе за физику, хемију, математику и физичко васпитање;

Крсман Лука Кршић – Вукова диплома и специјална диплома за биологију;

Специјалне дипломе за успехе постигнуте у наукама, страним језицима, уметности и спорту добило је такође девет ученика.

Мињи Лазић је припала специјална диплома за енглески језик, Милици Пламенић за физичко васпитање, Стефану Смиљанићу за немачки језик, Јовану Балаћу за хемију и математику, Сергеју Смиљанићу за историју, Вељку Сладојевићу за немачки језик и физичко васпитање, Лазару Борковићу за физичко васпитање, Страхињи Шијану за шах и Александру Обрадовићу за немачки језик и посебну способност за ликовну уметност.

Основцима у четвртак 30. јуна предстоји прослава мале матуре, након тога заслужени вишенедељни распуст који ће искористити за одмор и дружење, а од септембра их очекују нови изазови и корак више ка усавршавању својих знања и вештина.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *