КОНЦЕРТОМ ГРАДСКОГ ХОРА И ПРОФЕСОРА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ, АПАТИН ОБЕЛЕЖИО СВЕТСКИ ДАН МУЗИКЕ

APATIN KULTURA VESTI

Апатин је синоћ обележио 21. јун, Светски дан музике, а програм је одржан на главној улици (код фонтане). Апатинцима су се представили Градски хор „Јединство“ и професори Основне музичке школе „Стеван Христић“ из Апатина, који су извели пригодан програм сачињен од популарне музике. Према речима Милорада Басте, једног од организатора манифестације, концепт обележавања празника музике који се одржава сваког 21. јуна јесте да се музички доживљај пренесе изван концертних дворана у отворени животни простор, односно на тргове, улице и у паркове.

-Светски дан музике се обележава на глобалном нивоу и Апатин је успео да овај значајан празник музике приближи публици. Концерт који смо организовали је имао за циљ да се Хор и Музичка школа својим суграђанима представе мало другачијим репертоаром у односу на оно што иначе раде, али и да се промовише хорско певање у нашем граду, како би се што више Апатинаца укључило у рад Градског хора, рекао је Баста.

Догађају је као гост присуствовао и пијаниста, Стефан Ракић који је истакао да на популаризацији музике треба радити што више.

-Ово је Светски дан опште музике, није у питању само класична музика и мени лично је ово веома интересантно и забавно. Овде сам као гост, на позив мојих колега. Већ две године радим као доцент на Академији, на предмету упоредни клавир и радо се одазивам на све манифестације које се дешавају у Апатину, било да је у питању класична, популарна или било која друга врста музике. Интересантно је то што је Апатин мали град, али има заиста изузетне музичаре. Пре свега ту су професори Музичке школе који предају различите инструменте и сви су способни да свирају све музичке жанрове. Ја се надам да ће бити више оваквих манифестација, које неће бити стриктно везане за празнике, закључио је Ракић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.