СУЗАНА ПЕТРИЧЕВИЋ ОДУШЕВИЛА АПАТИНСКУ ПУБЛИКУ

APATIN SOMBOR SRBIJA VESTI

ДРУГИ ДАН ФЕСТИВАЛА „ПОТПИС“

Другог дана  4. Међународног фестивала „Потпис“ Општинског културног центра у Великој сали одиграна је позоришна представа „Последња шанса“ у извођењу глумице Сузане Петричевић. Ово је други пут да глумица гостује у нашем граду.

Упркос чињеници да је представа, као и сви остали садржаји Фестивала „Потпис“, била бесплатна за све грађане и овде је осетан био недостатак публике. Сала није била, како смо навикли када гостују глумци на нашој сцени, попуњена до последњег места, али, са друге стране, они који су дошли гледати представу кући су отишли задивљени и задовољни.

– Прошли пут сам овде била са представом „Пластика“. И тада је представу пропратио сјајан аплауз и високоуметнички доживљај. За мене је велика част да играм за публику која је изабрала да вечерас буде у позоришту. Сала коју ви имате је дар од Бога. Спремна сам увек гостовати овде. Допада ми се Фестивал „Потпис“, његова идеја и садржај. Добила сам на поклон дивну збирку кратких прича. Сазнала сам да су дисциплине врло диференциране, да се деле и награде које ће сигурно стимулисати младе уметнике, рекла је Сузана Петричевић.

Текст за представу написала је Мирјана Бобић Мојсиловић, а  глумица је на апатинску сцену изашла маестрално спремна и уметнички расположена. Публика је уживала у сваком минуту дешавања на бини. Сузана Петричевић је увукла публику у своју представу, што је донело додатну боју интимности у текст у коме смо препознали актуелан медијски тренд.

– Основ за глумца је текст. Врло тешко улазим у рад на новом пројекту, бирам шта ћу радити  зато што желим да се упуштам у пројекат који ми, као глумцу, нуди изазов, где могу да се пронађем, да откријем шта ново могу да урадим. Осећам страшну судбину глумице о којој се ради у тексту коју људи више не примећују. То је судбина стотине глумаца који су сјајни и даровити, излазе са Академије и има их превише. Ми смо право потрошачко друштво и они се не сналазе у томе, не добијају понуде за рад. Са друге стране, сваке вечери нас трују ријалити шоу-програми. Зато ме одушевила ова улога – глумице која одлучи да се бори и да каже: видите да можете да проведете са мном ударни термин, да вам неће бити досадно, да нећете морати гледати некога како скида доњи веш, изговара простаклуке и како ћете однети неки леп осећај, након ове представе, кући! Зато је реакције публике на мојим представама таква да желе поново да дођу, јер бирам улоге, рекала је глумица.

Позоришна представа „Последња шанса“ више од четири године заредом обара рекорде гледаности, инспирише и враћа осмех на лица публици која, сваки пут изнова, ужива у причи. Одиграна је више од 150 пута у земљи и иностранству. Представа је добила Златну колајну Фестивала пантомиме и монодраме 2010. године, прву награду 15. Фестивала малих форми у Српском Сарајеву и прву награду на 9. Међународном фестивалу „Златни витез“ у Москви.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.