СУТРА У АПАТИНУ МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У УЛИЧНОЈ ОДБОЈЦИ

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Одбојкашки клуб „Апатин“ и ове године организује Међународни “Street Volley” турнира, који ће у центру града бити одржан сутра, 03. јуна 2023. године. Велики број дечака и девојчица који су рођени од 2007. до 2014. године ће играти одбојку на тридесетак терена за мини одбојку, који ће бити у улици Српских владара и на Тргу “Никола Тесла”. Почетак турнира је заказан за 10 сати, а промотер овогодишњег турнира је Матија Милановић, играч Војводине који је пре неколико дана постао јуниорски шампион Србије, а проглашен је и за најбољег техничара у држави до 18 година. Матија је као дечак играо на турниру у Апатину и освајао златне медаље.

На сутрашњем турниру ће судити 30 судија из Суботице, Сомбора, Бачке Паланке, Врбаса, Куле, Оџака, Новог Сада и Апатина. За прве три екипе у свим категоријама и на свим теренима су обезбеђене медаље, пехари, као и појединачне награде.

Помоћ и подршку при реализацији турнира дали су Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Одбојкашки савези Србије и Војводине, Спортски савез општине Апатин, Скупштина општине Апатин, “Цветекс” спортска опрема Београд, “Лукс” Београд и “Био Пинћир”.

“Street Volley” турнир у Апатину представља међународни улични турнир у мини одбојци, који има за циљ да допринесе развоју одбојке, стварању услова за активније учешће младих у спорту, као и укључивању младе популације у спортске активности у слободно време, кроз афирмацију спортског и такмичарског духа.

Подсећамо да традиционални Међународни “Street Volley” турнир сваке године у Апатину угости преко 1.500 такмичара, а прошле године је био рекордан број екипа, укупно 431 са око 2500 учесника.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *