СУТРА ПОЧИЊЕ УПИС ДЕЦЕ У БЕСПЛАТНУ ШКОЛУ ПЛИВАЊА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Спортски савез општине Апатин уз подршку локалне самоуправе и Специјалне болнице за рехабилитацију “Јунаковић”, шесту годину заредом организује бесплатну школу пливања за најмлађе суграђане. Обука се спроводи у три смене, а рад са првом групом малишана ће почети 28. јуна. Заменик председнице општине Апатин, Радован Ђукић је рекао да је ова обука од изузетног значаја, додавши да Локална самоуправа и ове године финансира све трошкове.

-И ове године за наше најмлађе суграђане организујемо школу пливања. Малишани који не знају да пливају имају прилику, да се уз адекватну обуку ослободе страха од од воде, али и да науче основне ствари везане за боравак на води, поред ње, али и у самој води. Мислимо да је ова обука од великог значаја за читаву заједницу, јер смо нажалост у ппротеклих неколико недеља сви били сведоци немилих сцена везаних за боравак поред воде и на води. Обука је вид превенције, и састоји се од активности које спроводе људи са дугогодишњим искуством, који знају шта све може да се догоди на води. Мислим да они на адекватан начин наше најмлађе суграђане припреме за боравак на води. Општина Апатин као и ранијих година сноси трошкове превоза деце до Бање и боравка тамо, тако да обука родитеље не кошта ништа, закључио је Ђукић.

Секретар спортског савеза општине Апатин, Радомир Радујко је рекао да са полазницима реде лиценцирани тренери, а о деци брину и асистенткиње са искуством.

-Претходних пет година кроз школу пливања је прошло више од 1.200 дечака и девојчица. Предност имају непливачи, а обука садржи савладавање основних елемената одржавања у води, пливање уз помоћ и без реквизита, и на крају за оне који желе, организује се обука стилова. Са децом ради пет инструктора, који махом имају завршене факултете спорта и физичког васпитања, лиценце за држање оваквих обука, али и вишегодишње искуство рада са децом у обуци непливача и уопште у спорту. Ту су и четири асистенткиње које бину о малишанима у Бањи, али и приликом одласка и повратка са базена, јер нам је безбедност деце на првом месту. Прве две смене ће чинити деца из самог Апатина, док ће у трећој вештину пливања учити малишани из села наше општине. Пријављивање и упис деце почиње сутра, али апелујем на све родитеље да што пре пријаве своју децу, јер се број полазника врло брзо попуни, закључио је Радујко.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *