ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА СМЕРОВА ПРЕД УПИС У АПАТИНСКУ МУЗИЧКУ ШКОЛУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Музичка школа “Стеван Христић” из Апатина је данас организовала промоцију својих смерова, пред упис који ће почети за десетак дана. Деца су у дворишту ове образовне установе имала прилику да се упознају са професорима, али и да пробају да свирају неки од инструмената који им се највише допада.

Нандор Колесар, професор кларинета и саксофона у апатинској Музичкој школи је позвао родитеље да разговарају са децом о овој школи, а потом да дођу и упишу своје малишане на један од смерова.

-Ово је већ трећа година како организујемо овакве промоције, да би деца могла да виде које смерове имамо. Упис почиње за десетак дана, када на овој манифестацији видимо колико има заинтересованих. Промоције организујемо управо због тога да би родитељи довели своју децу и најавили нам да би желели да њихови малишани почну да похађају Музичку школу. Поред воље детета, најбитнији је пристанак родитеља, јер без њихове подршке ми у школи не можемо да радимо. Од ове године школовање на сваком предмету траје шест година, а до сада је то било четири. Из тог разлога родитељи треба да усмере дете који инструмент да упише, у складу са својим могућностима. Ове године можемо да примимо 38 ученика, тако да родитељи слободно могу да дођу код нас у наредним данима, како би се око свега догодоврили. Деца могу да упишу клавир, хармонику, гитару, флауту, трубу, кларинет, саксофон тромбон, бубњеве, ксилофон и друге удараљке, као и тамбурицу у нашој испостави у Сонти. Нажалост, виолину немамо јер није било довољно заинтересованих у претходним годинама, па професор из Новог Сада није желео да долази, објаснио је Колесар.

Деца су данас највише интересовања показала за бубњеве, а доста њих је било и на штанду клавијатура.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *