СУТРА НА ТРГУ ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ НАРОДНЕ МУЗИКЕ – НЕМАЊА И ПРИЈАТЕЉИ ЗА СВЕТЛАНУ

APATIN SOMBOR VESTI

Kако би помогли да се сакупи новац за лечење Светлане Мирковић која се бори са карциномом, апатински музичари ће организовати још један концерт. Овај пут, у суботу, 03. октобра од 18 сати на Тргу Никола Тесла наступиће Апатинац Немања Гузијан, врхунски етно-вокал, стални члан етно бенда „ROCHER“. Њему ће се придружити Хана Томпа, Душко Мешинковски и Јосип Чапо који су сличну акцију имали прошле недеље када су наступом на главној улици за Светланино лечење прикупили 91.000 динара.

-Путем вашег портала и друштвених мрежа сам видео како су колеге из “Фиш Вајба” прикупиле доста новца у прошлонедељној акцији. Велики број грађана се укључио, показали смо се као један хуманитарни град, и да смо ту на окупу, кад треба помоћи, сви заједно. Пошто сам раније планирао долазак у Апатин, хтео сам да искористим ову прилику и позовем Хану, Душка и Јосипа, да се организујемо и покушамо скупити још новца за Светлану, каже за Дунав Немања Гузијан.

Према његовим речима апатинску публику на суботњем концерту очекује доста етно-хитова, народне музике али и севдалинки.

-Биће севдалинки, народњака у поп-џез варијанти, наравно и оних старих добрих кафанских нумера. Песме које сви знају. Једно лепо музичко дешавање а уједно и хуманитарна акција којом ћемо помоћи нашој суграђанки, поручио је Немања.

Овај музчки перформанс ће бити одржан у непосредној близини баште “Пиано” бара који ће како је најављено из овог угоститељског објекта комплетну зараду од продаје пића донирати за Светланино лечење.

За Светланино лечење у Бечу које је заказано за 7. октобар, потребно је још око 16.000 евра. Помоћ се може извршити уплатом на њен рачун (динарски: 160-6000000043015-14 и девизни: 160600000004304715) или лицититацијом за њу у Фејсбук групи „Буди хуман”.

Новац се може донирати и слањем СМС поруке: 788 на 3030.

Акцију прикупљања средстава данас су подржале бројне личности из културног и јавног живота наше општине које су позвале грађане да СМС поруком донирају средства за Светланино лечење у Бечу.

-Наредних дана у програму радио Дунава биће емитоване њихове поруке, у којима се апелује на солидарност и помоћ нашој суграђанки.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *