СУТРА ИСТИЧЕ РОК ЗА ПРИЈАВУ ДЕЦЕ У ВРТИЋ ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Из Предшколске установе „Пчелица“ Апатин обавештавају родитеље, односно друге законске заступнике деце да електронску пријаву детета путем услуге “е – Вртић“ могу извршити до 15.05.2020. године и то могу урадити на Порталу еУправа https://euprava.gov.rs/usluge/5638

Из ове станове подсећају да приликом пријаве електронским путем не морају да се доставе документа, јер се она аутоматски прибављају из Матичне књиге рођених, Централног регистра обавезног социјалног осигурања и Полицијске управе (уверење о пребивалишту детета).

Када родитељ, односно други законски заступник поднесе пријаву преко Портала, предшколска установа ће доделити деловодни број пријави и обавестити га преко Портала о даљим корацима. На Порталу се може изабрати опција да ли ће родитељ обавештење примати на мејл или путем смс поруке.

Пријаву електронским путем могу поднети сви заинтересовани родитељи, односно други законски заступници, с тим да родитељи, односно други законски заступници који припадају осетљивој категорији (нпр. самохрани родитељ, деца жртава насиља у породици, родитељи деце са сметњама у психофизичком развоју, деце из породица које користе неки облик социјалне заштите, деце трећег и савког наредног реда рођена и др.) морају доставити доказе којим свој статус и потврђују.

Све додатне информације у вези услуге Е – вртић и пријаве детета електронским путем могу се добити на сајту установе www.pcelicаapatin или на телефоне 025/773 029 и 062/97 86 399 – контакт особа – Бурсаћ Сања и Берар Маријана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.