СУТРА ДРУГА КОБАСИЦИЈАДА У КУПУСИНИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Друга “Кобасицијада” у Купусини ће бити одржана 05. новембра 2022. године, а целодневни програм који ће се одвијати на фудбалском игралишту у овом селу почиње од 10 часова. За разлику од прошлогодишње “Кобасицијаде” када је манифестација углавном била подређена такмичарима, организатори су ове године већи акценат ставили на то да посетиоци који дођу да испрате овај догађај имају шта да виде, али и да дегустирају и купе.

Купусинска кобасицијада ће ове године поред такмичарског, бити и продајног карактера, а у понуди ће бити свежа домаћа печена кобасица направљена од мешаног меса дивљачи и домаће свиње, тако да ће сви посетиоци бити у прилици да купе и пробају овај специјалитет. Из Месне заједнице “Купусина”, која је организатор манифесетације напомињу да су обезбедеђени и шатори са грејањем, где ће гости моћи да конзумирају купљену храну и пиће, а забављаће их жива музика.

Свој долазак на овогодишњу “Кобасицијаду” у Купусини потврдило је и девет излагача који ће продавати производе из свог асортимана. Сухомеснате производе из своје производње понудиће “Месопродукт” из Руме, Месара “Туркаљ” Бачки Моноштор и породица Бејин из Пригревице. Пољопривреедно газдинство “Батало” ће продавати полутврде и тврде сиреве са различитим зачинима, Занатска радња “Ђукић” из Бачке Тополе прибор за свињокољ, за посластице ће се побринути породица Тури из Купусине са “Куртуш колачем” и произвођач домаћих слаткиша “Јановић” из Сомбора са својим производима, а посетиоци ће моћи да купе и чувену паприку породице Тумбас из Купусине, као и ракију поју прави Пољопривредно газдинство “Молнар”.

У такмичарском делу манифестације учествоваће тридесетак екипа, претежно из Купусине и околине, али биће и по једна екипа из мађарског места Сантово и из села Копачево у Хрватској.

Долазак такмичара се очекује између девет и десет часова, а подела меса које је за пријављене екипе обезбедио организатор ће почети у десет сати. Након тога креће припремање овог специјалитета, а као и прошле године, учесници сами доносе зачине, црева у која ће пунити кобасице и апаратуру за припремање. Торчални жири ће оцењивати укус и мирис кобасице, као и аранжирање послуженог јела. Проглашење победника ће бити организовано између 16 и 17 часова, а за три првопласиране екипе су обезбеђене награде у виду пехара и медаља.

Кобасицијада у Купусини се одржава у склопу “Михољских сусрета села”, а дешавања у склопу ове манифестације је финансијски подржало Министарство за бригу о селу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *