СТРАНЦИМА ИЗ ИТАЛИЈЕ, КИНЕ, ЈУЖНЕ КОРЕЈЕ И ИРАНА ЗАБРАЊЕН УЛАЗАК У СРБИЈУ

APATIN EKONOMIJA VESTI

Влада Србије је на данашњој седници донела додатне мере ради спречавања појаве ширења и сузбијања новог вируса корона, према препорукама наших епидемиолога и у складу са препорукама Светске здравствене организације.

„Уводи се привремена забрана уласка у Србију за стране држављане који долазе из подручја са интензивном трансмисијом вирусом корона. То се односи на особе које су боравиле у Италији, појединим провинцијама Kине, Јужне Kореје, Ирана и деловима Швајцарске. Такође је уведена препорука за стриктно поштовање забране путовања запослених у систему здравствене и социјалне заштите у Србији у земље са интензивном трансмисијом вируса корона, као и жариштима епидемије.“

Kако се наводи у саопштењу Владе, „ову ситуацију је наше здравство спремно дочекало, предузимајући све неопходне мере како би број заражених био што мањи.

„Нема места паници и забринутости јер је Србија од самог почетка реаговала одговорно и појачала контролу на граничним прелазима, посебно на аеродромима. Поштују се инструкције Светске здравствене организације као и препоруке наших епидемиолога који су се деценијама едуковали за овакве епидемиолошке ситуације, а поједини од њих су имали и лично искуство у поступању у сличним ситуацијама“, наводи се у саопштењу.

Влада Србије позвала је грађане да искључиво прате савете струке.

„Министарство здравља са Институтом Батут, мрежом завода за јавно здравље и надлежним здравственим установама прати епидемиолошку ситуацију изазвану новим вирусом корона у Србији и свету и сходно новим сазнањима и препорукама Светске здравствене организације издаваће обавештења за јавност и упутства за поступање здравственим установама и другим надлежним органима и институцијама“, наводи се.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.