СТИЖЕ ЗАХЛАЂЕЊЕ- КИША У НОЋИ КА СРЕДИ

APATIN SERVISNE INFORMACIJE VESTI

Приближава се термин најављиваног хладног фронта, који ће прећи преко Војводине сутра у вечерњим часовима и током ноћи ка среди. Углавном се не очекују значајније падавине, већ 5 до 10мм воденог талога. У периоду од среде до суботе дневне температуре неће прелазити 20°Ц, а од четвртка ће минималне бити испод 10°Ц. Постепено топлије од викенда.
Данас више облака на северу, увече киша и појачан ветар

Током данашњег дна на северу покрајне преовладаваће променљиво облачно време, док би на југу могло бити знатно дужих сунчаних интервала, па ће тако на југу Баната и у Срему бити топлије него на северу Бачке и Баната.

Дуваће слаб ветар променљивог смера, у вечерњим часовима и у ноћи ка среди северни и северозападни умерен до јак.

У вечерњим часовима и током ноћи ка среди очекује се и јаче наоблачење уз кишу у већем делу покрајне.

Јутарње температуре кретаће се између 14 и 17°Ц, а максималне дневне од 26°Ц на северу до 30°Ц на југу покрајне.
У среду тмурно и прохладно

Среда ће бити прави јесењи дан, тек да нас подсети да је јесен врло близу. Још током јутарњих часова треба очекивати кишу местимично, док ће током дана бити облачно и суво, тмурно време. Дуваће углавном умерен северозападни ветар, увече у окретању на западни.

Јутарње температуре кретаће се између 12 и 14°Ц, а максималне дневне температуре неће се битније мењати због константног притицања хладнијег ваздуха. Заправо, период иза поноћи ка среди биће најтоплији, а среда вече најхладнији део дана.

Променљиво и мало топлије у четвртак

Четвртак ће обележити смена облачних и сунчаних интервала, а након хладнијег јутра дан ће бити нешто топлији у односу на среду. Дуваће слаб до умерен северни и северозападни ветар.

Јутарње температуре у четвртак ће се кретати између свега 6 и 8°Ц, а максималне дневне од 17 до 19°Ц.
Обиље сунца у петак и за викенд уз постепен пораст температура

У петак и у данима викенда треба очекивати знатно лепше времеснке прилике. Биће претежно сунчано и постепено све топлије. Јутра ће бити још увек хладна, али ће дневне температуре бити сваким даном мало више у односу на претходни.

Тако ће се минималне температуре у петак и суботу кретати између 5 и 8°Ц, а у недељи који степен више. Није искључена ни појава приземног мраза на 5цм. Максималне температуре у петак и суботу кретаће се између 18 и 20°Ц, док ће у недељу бити изнад 20°Ц.

Биће још летњих температура

Летњи дани су они дани у којима је измерена температура ваздуха једнака или већа од 25°Ц. Таквих дана ће до краја септембра, па и у октобру месецу, несумњиво бити.

Зато, немојте веровати појединим медијима који ових дана пишу бомбастичне најаве „посмрзаваћемо се“ због кликова на њихове објаве да је готово са топлијим данима.

Температуре ће свега 3-4 дана бити испод нормале, да би се потом брзо вратиле у нормалу, а крајем септембра температуре ће поново бити изнад нормале.

Извор Војводинаметео

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *