СТАНАРИМА ЈУКЕ КОЛАКА НАКОН 15 ГОДИНА СТИГАО АСФАЛТ

APATIN EKONOMIJA VESTI

Упркос тешким економским приликама и ванредном стању које је уведено због пандемије корона вирусa, општина Апатин наставља активности на уређењу и асфалтирању саобраћајница. Данас је извођач радова “Југокоп-Подриње” из Шапца кренуо са асфалтирањем дела улице Јуке Kолака, на новом насељу код “Ужарије”. Део припремних радова је обављен крајем прошле године, а данас су машине и асфалт обрадовали житеље овог краја.

Нисам веровао. Једноставно таква је сутуација у земљи и свету, због ове короне, помислили смо да неће бити сигурно у плану за ову годину, неки су од коментара окупљених грађана.
У овој улици, послује неколико предузетничких радњи, има 10 изграђених породичних кућа и довољно деце за једно школско одељење.
Млад смо крај, имамо укупно 15-оро деце која свакодневно одлазе у школу. Проблем је био по лошем времену када се све раскваси, али и кад је лепо време, суво и сунчано као данас, онда је прашина проблем. Аутомобили је подижу и морамо пазити да прозори буду затворени како не би ушла у куће, само су неки од проблема са којима су се станари ове улице годинама суочавали.

Према њиховим речима, од куповине плацева и изградње кућа у овој улици, прошло је више од 15 година.

-Пре тачно 15 година смо уселили у кућу. Сваке године је било обећања о асфалтирању, али се ништа није радило. Све до прошле године када нам је чврсто обећано да ће проблем бити решен. У децембру су стигле машине, урадили су тампон са туцаником и ево данас асфалтирање. Цео комшилук се окупио да поздрави раднике, вероватно би било и славља да није оваква ситуација, каже у шали Душан Ћопић, чија се кућа и предузеће налазе у овој улици.

Радници и механизација фирме „Југокоп“ из Шапца, данас су асфалтирали 200 метара коловоза ширине три метра. Асфалитањем овог пута станари Јуке Kолака су добили саобраћајницу која ће им омогућити бржу и лакшу комуникацију са градом.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *