SONĆANSKI SPORTISTI SE TAKMIČILI ZA KALINU

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

Članovi sportskih klubova Sonte i polaznici sportskih sekcija OŠ Ivan Goran Kovačić dali su svoj doprinos u akciji prikupljanja sredstava za teško obolelu jednogodišnju Apatinku Kalinu Rašeta.
U subotu, uz neočekivano veliki odziv publike, na parketu sportske hale OŠ Ivan Goran Kovačić se predstavilo preko 150 učesnika četvorosatnog sportskog programa.
Učenici školske rukometne i odbojkaške sekcije, polaznici fudbalske škole FK „Dinamo“ i selekcija njihovih roditelja, igračice i igrači ŽRK „Sonta“ i RK „Sonta“, te karatisti KK „Kumite“. Menjali su se sportovi i učesnici, smenjivale su se dobre akcije i česti aplauzi, a profesionalni nastup članica i članova KK „Kumite“ zaradio je najviše aplauza.
Hvalevredan je i gest prvotimaca FK „Dinamo“. Zbog ranije ugovorene utakmice u Bačkom Brestovcu nisu se uspeli predstaviti s loptom, ali su posle povratka sa gostovanja izašli na parket, pozdravili publiku i priložili sredstva koja su igrači i trener međusobno prikupili.
„Prezadovoljan sam odzivom publike, a i prikupljena sredstva u iznosu od preko 37.000 dinara premašila su sva moja očekivanja. Uz ovaj prilog, Kalini želimo uspešno lečenje, a svim učesnicima akcije puno uspeha u predstojećim takmičenjima.“, kaže koordinator ove akcije prof. Goran Matić.