SOMBORSKE DEMOKRATE NAKON 17 GODINA VLADAVINE ODLAZE U OPOZICIJU

APATIN POLITIKA VESTI VOJVODINA

Na današnjoj vanrednoj sednici Skupštine grada Sombora, nova skupštinska većina,  okupljena oko SNS, SPO, SPS, LSV,SDP, UG “Bolji Sombor” , UG “Za bolji Sombor” i DZVM, smenila je dosadašnjeg gradonačelnika Nemanju Delića (DS).

 Za Delićevu smenu tajnim glasanjem se izjasnilo 39, dok su dva odbornika, od ukupno 41 prisutnih, bila protiv.Inače,SG ima 61 odbornika.Razrešenjem gradonačelnika prestao je mandat i njegovom zameniku Vasi Reliću , SPS, kao i članovima Gradskog veća.

  Da podsetimo,pre devet dana nova većina je razrešila predsednika Skupštine grada mr Sinišu Lazića (DS).Naime,juče nije izabran  ni novi gradonačelnik ,ni predsednik SG,  a sednicom je nastavio da predsedava zamenik predsednika Borislav Staničkov,kadar SPS,koji je donedavno bio u vlasti sa DS.

 Dosadašnji gradonačelnik obavljaće samo tehničke poslove sve do izbora svog naslednika. Kako je najavljeno,izbor čelnih ljudi grada,trebalo bi da se obavi naredne sedmice.

 Tako su demokrate  u najvećem gradu u zapadnoj Bačkoj,posle 17 godina izgubile vlast, i odsad će biti u opoziciji, po svoj prilici zajedno sa DSS i radikalima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *