СОМБОРСКА БОЛНИЦА ЗБОГ КОРОНЕ РАДИ СМАЊЕНИМ КАПАЦИТЕТОМ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Због погоршања епидемиолошке ситуације промења је организација рада у Општој болници “Др Радивој Симоновић” Сомбор, па ће све специјалистичке и субспецијалистичке амбуланте радити у смањеном обиму. Сви пацијенти који захтевају хитне специјалистичке прегледе и даље ће се примати по установљеним протоколима, а до даљег се одлаже елективни оперативни програм, сем оних интервениција и операција за које постоје услови да се обаве (у локалној анестезији или слично).

Како је саопштено из сомборске болнице, радиће се и ургентни оперативни програм, повреде и малигнитети, а пријем онколошких пацијената за ординисање хемотерапије обавља се по редовним раније дефинисаним протоколима. Пријем пацијената за дијализу обавља се по редовним раније дефинисаним протоколима, а све радиолошке и друге дијагностичке процедуре обављаће се у складу са могућностима.

Менаџмент Опште болнице “Др Радивој Симоновић” Сомбор је саопштио да су додатне измене у раду ове установе могуће, уколико дође до погоршања епидемиолошке ситуације у Западнобачком округу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *