НАЈУСПЕШНИЈИМ ПРОСВЕТНИМ РАДНИЦИМА АПАТИНА УРУЧЕНЕ НОВЕМБАРСКЕ НАГРАДЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Поводом Дана просветних радника Србије који је прихваћен као Митровдан, 8. новембар, али и за који се верује да је дан рођења Вука Стефановића Kараџића, у Апатину су данас уручена признања истакнутим просветним радницима апатинских основних и средњих школа као и предшколске установе “Пчелица”.

Kомисија за доделу овог највишег општинског признања у области образовања ове године доделила је пет награда а она се поред плакете„Вук Kараџић“ састоји и од новчаног дела.

Овогодишњи добитници “Новембарске награде” су Ана Јанович професор историје у ОШ „Kиш Ференц“ у Свилојеву, Милена Пањевић професорка разредне наставе у ОШ „Младост“ у Пригревици, Тина Тркуља професорка ликовне културе у Гимназији и стручној школи “Никола Тесла”, Ружица Шауер медицинска сестра-васпитач у Предшколској установи „Пчелица“ у Апатину и Анка Миланко учитељица разредне наставе у ОШ „Жарко Зрењанин“. Признања је добитницима уручила председница општине Апатин, Дубравка Kораћ.

– Данас смо доделили награде просветним радницима које су њихове колеге номиновале за ово признање. На овај начин локална самоуправа просветарима одаје признање за квалитетан рад, афирмише ову професију и потврђује њен значај и улогу у друштву, поручила је председница општине.

Анка Миланко, учитељица са 36 година радног стажа се захвалила на подршци колектива, колегама наставницима ОШ “Жарко Зрењанин” и општини Апатин на додељеном признању.

-Ова награда ми веома значи и подршка је свој просвети. Захвална сам општини Апатин на овом пријему, што мисле на нас и схватају важност посла који свакодневно обављамо. Учитељи су основа и носиоци образовања, поручила је Миланко.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *