СОМБОРКА ВАСИЛИСА ПЕШИЋ, НАЈМЛАЂИ ПИСАЦ СРБИЈЕ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Једанаестогодишња Сомборка, Василиса Пешић недавно је завршила свој роман првенац „Две сестре и пећина тајни“. Ова талентована девојчица, почела је да пише приче, не тако давно, а приче су прерасле у роман. Василиса потиче из уметничке породице, те није ни чудно да таленат испољи управо кроз књижевност, а открила нам је да су јој млађе сестре често инспирација па је из тог разлога овај роман по њима и добио име.

-Живим у Сомбору, имам једанаест година, пишем углавном кратке приче. Волим да читам, а писањем се бавим, када имам за то довољно времена, ученик сам петог разреда Основне школе „Доситеј Обрадовић“ Сомбор. Недавно сам написала прву дужу причу, а она је прерасла у једну „малу књигу“. Роман који сам написала је авантуристички и главни јунаци ове приче су моје млађе сестре, Стефанија и Зарија. Оне су ми честа инспирација. По њима сам роман и назвала „Две сестре и пећина тајни“. Родитељи су ми велика подршка. Део летњег распуста сваке године проводим код баке и деке у Лапову, написану причу односно роман сам представила управници библиотеке у Лапову, а њој се много допала и предложила ми је да рукопис објавим, што се и догодило, рекла је Василиса за сајт Радио Дунава.

Сасвим смо сигурни да Василиса Пешић постати одличан писац и да овај роман првенац неће бити и једини у њеној списатељској каријери. Желимо јој много среће и још много лепих књижевних дела у будућности.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *