PRIGREVČANI DOBILI NOVU BENZINSKU PUMPU

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA SVET VESTI

Nakon više od tri godine, žitelji Prigrevice, jednog od sela u opštini Apatin ponovo imaju benzinsku pumpu u svom mestu.

Novu benzinsku pumpu otvorilo je preduzeće „Džimi-komerc“doo iz Prigrevice i ona se nalazi u krugu ove firme pored železničke stanice.
Više od tri godine, hiljadupetstotina domaćinstava ovog sela snabdevalo se gorivom iz Apatina i okolnih mesta.Način na koji se dizel za traktore i ostale radne mašine dovozio u kantama više je podsećao na period sankcija iz devedestih godina prošlog veka nego na ovo današnje.

-Nadam se da se te slike više neće ponoviti, nakon više bezuspešnih pokušaja da bivšu NIS-ovu pumpu ponovo aktiviramo, desila se najbolja moguća stvar, domaće preduzeće „Džimi komerc“ sopstvenim je sredstvima otvorilo ovaj objekat i omogućilo meštanima normalno snabdevanje gorivom, kaže u izjavi za naš radio Stojan Zorojević, sekretar Mesne zajednice ovog sela.

Oduševljenje ne kriju ni prvi kupci na novoj pumpi, mogli su se čuti samo komentari puni hvale kao i oni da “Prigrevčani imaju i pameti i sredstava” te da Prigrevicu od njih niko ne može voleti više.
Mnoge kupce je dočekao i direktor preduzeća “Džimi-komerc” , Mile Samardžija koji je rekao da ne sumnja da se lokalna samouprava trudila da reši pitanje snabdevanja gorivom.
-Znamo da se pregovaralo sa NIS-om, ali bez uspeha, ova pumpa je dokaz da se sve može postići, u svakoj sredini, pa tako i u Prigrevici, ako se dozvoli domaćim privrednicima da slobodno ulažu svoje pare moguć je oporavak privrede sela.
-Za početak ćemo prodavati Evrodizel i benzin Premijum.Kapacitet pumpe je dovoljan da se u celosti podmire potrebe sela, a i šire. Uskoro ćemo proširiti ponudu i prodajom ulja, tečnosti za hlađenje, i drugog“, dodaje Samardžija.

Džimi -komerc Prigrevica , benzinska pumpa 2

Pumpa se nalazi u krugu preduzeća „Džimi-komerc“ u ulici Obilićeva bb u Prigrevici , pored železničke stanice.