SOMBOR ŠTEDI NA SVIM NIVOIMA

DRUŠTVO POLITIKA SOMBOR VESTI VOJVODINA

Odbornici Skupštine grada Sombora većinom glasova usvojili su devetomesečni izveštaj o izvršenju budžeta za ovu godinu.Ružica Marinov, načelnica Odeljenja za finansije Gradske uprave, navela je u izveštaju da je u periodu januar-septembar ostvareno 58 odsto planiranih prihoda budžeta,odnosno 1.479.778.025, ukupni prihodi 1.712.527.000 , dok rashodi iznose 1.511.336.084 dinara.Obaveze se servisiraju na vreme, budžet nije bio ugrožen, rokovi su poštovani.
Gradonačelnik Saša Todorović rekao je da novi tim koji vodi lokalnu samoupravu budžetom raspolaže domaćinski.
-Dok smo bili opozicija, upozoravali smo da budžet nije realno planiran, međutim, većina je takav budžet usvojila i mi smo ga takvog zatekli.Ono što ohrabruje jeste izveštaj stručne službe da nije ugroženo funkcionisanje grada-rekao je Todorović.
On je istakao da će biti štednje ,te da će se trošiti onoliko koliko se i privredi. Gradonačelnik je naglasio da se mora učiniti dodatni napor da se smanji broj korisnika socijalnih usluga. Novac od javnih radova smo preusmerili u obuku mladih. Tenderi se mnogo boqe kontrolišu, a našim sugrađanima se zahvaljujemo na finansijskoj disciplini, jer je veća naplata poreza – kazao je Todorović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *