SNEŽANA MILOŠEVIĆ PRVA, DOBRI NASTUPI I DRUGIH ATLETIČARA

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Na Srebrnom jezeru je u nedelju 21. februara 2016. godine, održan drugi put po redu polumaraton “Srebrno jezero” na kojem je na stazi od 21 kilometara i 97 metara, nastupilo blizu 300 takmičara iz Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije.

Uspešan nastup na polumaratonu imali su takmičari članovi Atletskog kluba “Apatin”, ubedljivo prvo mesto u ženskoj konkurenciji na debitantskom nastupu za klubu sa ličnim rekordom (1:31:50) ostvarila je Snežana Milošević, koja je ostvarila pobedu ispred dve takmičarke iz Novog Sada, Katarine Pohlod i Aleksandre Burkanović.

U muškoj konkurenciji AK Apatin imao je dva predstvanika, Zoran Radičanin je nastavio sa pomeranjen rezulatskih granica u polumaratonu i on je sa ličnim rekordom (1 sat, 22 minuta i 6 sekundi) osvojio 13. mesto u sveukupnom plasmanu, drugi debitant za AK Apatin Aleksandar Zdravković uspešno je završio polumaratonsku trku koju je odradio u okviru pripreme za predstojeća takmičenja.

Ovo je bilo prvo takmičenje za takmičare AK Apatin u 2016. godini, u kojoj su očekivanja da se ponove rezultati iz 2015. godine kada su seniori AK Apatin osvojili tri medalje na Prvenstvima Srbije (Mariana Čegar Lukić prvo mesto-maraton i drugo mesto polumaraton i Đuro Borbelj treće mesto na 3000 metara za mlađe seniore) i ostvarili mnoštvo dobrih rezultata širom Srbije i u okruženju.