SKUPŠTINA ODLUČILA- REFERENDUM O SAMODOPRINOSU U NOVEMBRU

APATIN VESTI VOJVODINA

Većinom glasova odbornici Skupštine opštine usvojili su na današnjoj sednici odluku o dodeli nagrade 24. oktobar  za ovu godinu.Dobitnicima će, nagrada biti uručena na sutrašnjoj svečanoj sednici Skupštine opštine u Domu kulture  s početkom u 11 časova.Na sednici je usvojena i       Odluka o drugim izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine i izveštaj o izvršenju odluke o budžetu od januara do septembra ove godine.

Odluku o uvodjenju samodoprinosa u Apatinu i Prigrevici odbornici su jednoglasno podržali.Reč je o samodoprinosu od jedan odsto a sredstva su namenjena za pomoć porodicama sa novorodjenčadima i sa sahranjivanje meštana , kao i za uredjenje groblja i drugim namenama prema programu koji su usvojili saveti mesnih zajednica.

Referendum za uvodjenje ovog samodprinosa, jer dosadašnjem krajem godine ističe rok, u Apatinu održaće se od 9. do 24. novembra, a u Prigrevici od 15. do 24 novembra.

Odbornici na današnjoj sednici podržali su i Ugovor o osnivanju preduzeća za trgovinu i usluge Apatinski tržni centar i drugim dokumentima koji su vezani za ovu investiciju, koja će, kako je rečeno na sednici, biti dovršena do kraja godine.Doneta su i rešenja o imenovanju Mirka Pavkovića za direktora Javnog komunalnog preduzeća Naš dom, Milana Pavlovića za direktora Javnog preduzeća za gradjevinsko zemljište Direkcija za izgradnju i Željka Vučetića za direktora Javnog preduzeća za upravljanje putničkim pristanom i marinom Apatin u Apatinu.Svi oni su i do sada obavljali ove funkcije, medjutim, s obzirom na to da im je istekao mandat raspisan je konkurs  na koji su se ponovo javili.U nastavku sednice donete su odluke o razrešenju pojedinih članova školskih odbora i o imenovanju novih kao i izmene godišnjih psolovanja Direkcije za izgradnju,JKP Naš dom i Javnog preduzeća za upravljanjem putničkim pristaništem i marinom Apatin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *