SKULPTURE OD LIMENKI

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA VESTI

Apatinska pivara i Fakultet primenjenih umetnosti organizovali su izložbu najlepših skulptura od limenki u Apatinu.

 Nakon konkursa u okviru društveno odgovorne akcije „Reciklirajte i vi“, koji je krajem oktobra Apatinska pivara organizovala za studente Fakulteta primenjenih umetnosti, i izložbe u Beogradu, studenti su predstavili svoje radove i u Apatinu.

Apatinska pivara nastoji da aktivnostima koje realizuje tokom godine podstakne i građane, ali i druge kompanije da brinu o sredini u kojoj žive i posluju. Saradnja sa Fakultetom primenjenih umetnosti u Beogradu  samo je još jedan od načina upotrebe reciklažnog materijala. Posećenost i reakcije posetilaca izložbe skulptura od limenki u Beogradu jasan je znak da društveno odgovorno može da ima i svoj umetnički aspekt”, naglasila je Sanja Ivaniš, PR menadžerka Apatinske pivare.

Apatinska pivara organizovala je konkurs za najlepšu skulpturu od limenki za studente I, II, III i IV godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Na konkursu je učestvovalo 27 studenata, a stručni žiri je haljinu od limenki izabrao za najkreativniji rad.

Marko Lađušić, prodekan i profesor na Fakultetu primenjene umetnosti u Beogradu i član stručnog žirija izjavio je: “Reciklaža, kao problem današnjice, postala je neophodna. Podrška ovakvim projektima ima itekako smisao u afirmaciji mladih umetnika i popularizaciji kulture kroz alternativne, ali i savremene pristupe stvaranja umetničkih dela. Drago mi je da je Apatinska pivara ima viziju drugačijeg vida upotrebe reciklažnog materijala.

Tokom sezone, Apatinska pivara je u saradnji sa svojim strateškim partnerima ReCan-om i Sekopakom postavljala i ručne prese za reciklažu na događajima širom Srbije kako bi se sakupio što veći broj limenki za izradu skulptura.

Akcija „Reciklirajte i Vi“ pokrenuta je 2008. godine, a do sada su u okvru kampanje realizovane i akcije “Koš za reciklažu” na festivalima Supernatural, Green Days i Jelen Live, a ove godine Apatinska pivara je po prvi put na Beer Fest-u postavila i Džinovsku limenku za reciklažu u koju su posetioci mogli da odlažu limenke

Izlozba u Apatinu - studenti FPU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *