ŠIMUNOVIĆ IZLAŽE NA 17. RUMSKOM LIKOVNOM SALONU

APATIN KULTURA VESTI

Apatinski akademski slikar Bojan Šimunović (28). završava, izložbom u Rumi, izuzetnu uspešno 2015. godinu, u kojoj je, na osnovu rezultata konkursa ili po pozivu organizatora učestvovao na 17 likovnih manifestacija, među kojima su bile 2 samostalne, 12 kolektivnih izložbi, kao i 3 kolonije, organizovanih širom Srbije kao i inostranstvu.

Naime, na osnovu stručne ocene selektora 17.rumskog likovnog salona njegov rad iz ciklusa PAUCI SA DEDINOG TAVANA, rađen u tehnici akril na platnu, zadovoljio je postavljene kriterijume, definisane kao ostvarenja od visokog umetničkog dometa i uvršten među umetnike koji će biti zastupljeni na ovoj značajnoj manifestaciji.

Izložba je međunarodnog karaktera, i na njoj su zastupljeni umetnici koji su takođe prošli selekciju i koji su realizovali radove u raznim likovnim medijima, kao što su-slikarstvo, vajarstvo, grafika, crtež, digitalna grafika, fotografija, video, instalacija, strip, kostim, itd.
17. rumski likovni salon će se održati u Velikom holu Kulturnog centra Ruma u periodu od 25. decembra 2015. do 10. januara 2016. godine.

I naredna 2016. godina počinje izuzetno uspešno za našeg umetnika Bojana,Šimunovića- samostalnom izložbom slika u renomiranoj galeriji “Laza Kostić’, Kulturnog centra Sombor, čije je programsko opredeljenje prezentacija afirmisanih autora i različitih vidova savremene umetnosti.

izvor: Tomislav Šimunović