СЕЗОНА СЛАДОЛЕДА ДВЕ НЕДЕЉЕ РАНИЈЕ НЕГО ИНАЧЕ

DRUŠTVO VESTI

Редови за сладолед у “Пчели”, апатинској посластичарници са најдужом традицијом у граду, кренули су две недеље раније него претходних година. -Топли, сунчани дани, високе дневне температуре отвориле су већини апетит за сладоледом, каже Нихад Kовачевци, власник “Пчеле”, најстарије посластичарнице у граду.

-Највише се траже чоколада и ванила, а за наше драге суграђане у понуди су сладоледи свих воћних арома, орашастих плодова, ту су и Пунч, Стратаћела, Плазма па и Нутела. Посластичарница “Пчеле” ове године слави 62 године од отварања. Давне 1957. године први пут је отворила своја врата Апатинцима, и од тада се рецепт за производњу сладоледа није значајно мењао. – Сваке године смо иновативнији, само кад је реч о укусима. Али у основи производња сладоледа, колача и лимунаде остала је иста, каже Нихад. Према његовим речима тајна укусног сладоледа је у љубави.

-Нема тајне…свежа јаја, млеко, вода и шећер, и наравно љубав. За врхунски сладолед треба љубави, каже овај апатински посластичар. Према његовим речима, и лимунада се традиционално прави у овој радњи на исти начин као и на дан отварања. – Лимун, вода и шећер. У сваку чашу од 2 дцл мора да иде више од пола лимуна. Зато је и толико воле наши купци, категоричан је Kовачевци.

Док су цене, чини се, сваке године све више, сладолед је у овој посластичарници задржао прошлогодишње. Kугла кошта 50 динара а слатки корнет 20 динара. Посластичарница “Пчела” има пет запослених, и у сезони ради на две локације, у улици Српских Владара и на тргу Никола Тесла.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *