СЕМИНАР КОМОРЕ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Поводом 10 година рада, Kомора социјалне заштите данас је у Апатину одржала семинар којем су присуствовали представници Kоморе, Центра за социјални рад општине Апатин, Покрајинског завода за социјалну заштиту као и запослени у систему социјалне заштите са територије округа.

Овом приликом директорка Коморе социјалне заштите Сандре Перић честитала је окупљеним делатницима социјалне заштите јубилеј и навела да су запослени у систему социјалне заштите стуб сваког друштва.

-Када говоримо о систему социјалне заштите у Србији, највећи проблем је сталан недостатак стручних радника, што у Апатину није случај, јер је овде ситуација много боља него у осталим локалним самуправама, поручила је Перић. Једна о тема о којој смо данас говорили на трибини је и значај медијског извештавања, у којем се треба са великом пажњом и одговорношћу приступити, јер бавећи се осетљивим темама и погрешним извештавањем медији могу изазвати више штете него користи, изјавила је Перић.

Поред обележавања јубилеја, данашњи семинар и предавање, послужили су окупљеним социјалним радницима да се усаврше, а стицањем знања и вештина испуне услове за обнављање лиценце.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *