SEKULIĆ ORGANIZOVAO SUSRET PREDSTAVNIKA OPŠTINA ZAPADNOBAČKOG OKRUGA

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

U okviru 53 Apatinskih ribarskih večeri , predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić organizovao je susret predstavnika Sombora, gradonačelnice Dušanke Golubović, predsednika opštine Kula, Perice Videkanjića i delegacije Odžačke opštine koju je uputio predsednik opštine Odžaci, Dušan Marijan.

Predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić im je uz dobrodošlicu poželeo ugodan boravak u našem gradu i naglasio da je došlo vreme da Sombor, Kula, Odžaci i Apatin krenu sa ozbiljnom saradnjom, ” ne samo na papiru, nego i u stvarnosti“ naglasio je Sekulić i dodao kako će budućom saradnjom uspeti da podignu privredu i poboljšaju kvalitet života građana u Zapadnobačkom okrugu.
Kako je u izjavi za naš radio rekla, Dušanka Golubović , gradonačelnica Sombora, ovaj grad će snažno podržati svaku saradnju sa Apatinom, kao i to  da će taj odnos biti partnerski i kvalitetan, „To znači da će Apatin dobiti podršku od Sombora u svakom smislu“, rekla je Golubovićeva.

Ona je istakla da je osnovna tema ovog susreta u Apatinu bila razgovor o zajedničkim projektima i iskustvima koje je moguće razmeniti na temu turističke ponude okruga.

-Apatin i Sombor su učesnici Dunavsko- Panonske strategije kao mikroregije koju zajedno sa Bajom i Osijekom pravimo na tom putu i u tom smislu ove Ribarske večeri predstavljaju jedan od predmeta koji će biti uključeni u taj projekat. S obzirom da planiramo da napravimo kalendar manifestacija za sve ove regije i da obuhvatimu jednu celovitu turističku ponudu koja bi privukla turiste iz inostranstva i kod nas, poručila je gradonačelnica.
Predsednik opštine Kula, Perica Videkanjić je rekao da je ovaj susret organizovan kako bi se učvrstila veza između predstavnika opština Zapadnobačkog okruga.

-Mi već imamo dobru saradnju sa Somborom i Odžacima, od sad,  evo i sa Apatinom, rekao je Videkanjić i dodao da Kula zauzima jedan stav sa kojim će se usaglasiti i Sombor i Apatin a to je da okrug treba da bude povezan sa autoputem E 75, sa Hrvatskom i Slavonikom.

-Ne želimo da Apatin, Sombor i Kula budu “slepo crevo “već središte na karti Evrope. Kula je središte Bačke, udaljena 60 km od Hrvatske i Mađarske granice, a Apatin je na Dunavu i obodu regije, pa bi izgradnja luke u Apatinu doprinela i razvoju poljoprivrede i privrede u Kuli. Naš zajednički cilj je povezivanje sa Evropom i centralnom Srbijom, rekao je Videkanjić.

Učesnici susreta su jednoglasno doneli zaključak da će zajednički projekti za kratko vreme u Apatinu, Somboru, Kuli i Odžacima napraviti takav pomak i da će građani za 1-2 godine videti rezultate što prethodnih 20 godina nisu videli ni u jednom od ovih mesta.