SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE APATIN

APATIN DRUŠTVO POLITIKA VESTI

Nakon što su odbornici prihvatili izveštaj mandatno-imunitetske komisije o verifikaciji mandata odbornika Stojqna Zorojevića i Petra Bursaća oni su dali i zakletvu.Pomenuti odbornici popunili su broj odbornika nakon što su na prethodnoj sednici dva odbornika dala ostavku pa je odbornička grupa SPS-PUPS predložila druga dva kandidata sa svoje liste.

Na sednici Skupštine opštine razmatranba je i visina stope poreza na imovinu, o visini stope amortizacije i odluke o odredjeivanju zona i najopremljenijih zona na području opštine na osnovu kojih će se naredne godine obračunavati porez na imovinu.Ove novine su usledile nakon usvajanj Zakona o oporezivanju koji je Narodna skupština Srbije usvojila u maju ove godine.Prema  proceni nadležne službe porezi na imovinu će naredne godine biti veći od osam do 60 odsto, medjutim, tamo gde je povećanje najveće dosadašnji porezi iznosili su svega nekoliko stotina dinara na godišnjem nivou. Kako će se novi kriterijumi odaziti na visinu popreza  znaće se kada služba obračuna poreza za 2014. godinu.

Na sednici su usvojene i izmene Statuta Narodne biblioteke a izmene se odnose na promenu imena.Narodna biblioteka odnedavno se zove biblioteka Miodrag Borisavljević pa je potrebno to da se reguliše i aktima  ove ustanove.Na sednici je dopšlo i do izmene po jednog člana školskog odbora u apatinskoj gimnaziji i upravnog odbora Centra za socijalni rad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *