SDPS PROSLAVIO MEĐUNARODNI DAN SOCIJALNE PRAVDE

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Srbije u Apatinu obeležio Međunarodni dan socijalne pravde i istovremeno Dan ove stranke.

SDPS proslavio Međunarodni dan socijalne pravde  (3)

Povodom Međunarodnog dana socijalne pravde i Dana stranke , apatinske Socijaldemokrate organizovale su u petak 20.02.2015 u partijskim prostorijama koktel za svoje članove , mnogobrojne simpatizere ali i brojne ličnosti iz političkog, privrednog i javnog života Apatina.

Damir Radovanac, predsednik Opštinskog odbora je tim povodom rekao da ovaj dan treba iskoristiti kako bi se skrenula pažnja šire društvene javnosti na nejednak i neravnopravan materjalni položaj građana Srbije.Prema njegovim rečima upravo su nove prostorije u kojima se nalazi ova partija u Apatinu otvorene za sve kojima je pomoć zajednice neophodna.

Koktelu su prisustvovali i osnivač ovog opštinskog Odbora, dr. Zoran Orelj koji je prisutne upoznao sa istorijatom ovog međunarodnog praznika i dr.Nenad Ivanišević predsednik pokrajinskog odbora SDPS-a koji je rekao da se svakodnevno čine napori na uklanjanju problema siromaštva i nezaposlenosti.Prema njegovim rečima veliki deo stanovništva živi u teškom siromaštvu, a mnoge društvene grupe nalaze se na marginama društvenog života, u nemogućnosti da ostvare svoja elementarna prava.

Ivanišević je rekao da je danas više nego u drugim vremenima neophodno pokazati humanost i solidarnost prema najugroženijim članovima naše zajednice a kao najviši čin patriotizma smatra otvaranje novih radnih mesta.On je povodom Dana stranke i otvaranja novih prostorija, apatinskim Socijaldemokratama uručio računar i poželeo mnogo sreće u budućem radu.

Pored zvaničnika iz SDPS-a, koktelu su prisustvovali i svi ostali predstavnici političkih stranaka u Apatinu . Apatinske Socijaldemokrate u narednom periodu planiraju omasoviti svoje članstvo ojačati stranačku infrastrukturu a pre svega formirati mesne odbore na nivou opštine.

SDPS proslavio Međunarodni dan socijalne pravde  (7) SDPS proslavio Međunarodni dan socijalne pravde  (6)