САРАДЊА РЕЗЕРВНИХ ВОЈНИХ СТАРЕШИНА СРБИЈЕ И МАЂАРСКЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

На позив Савеза резервних војних старешина Републике Мађарске (MATASZ), делегација Савеза резервних војних старешина Србије коју су представљали пуковник у пензији Жељко Обрадовић, председник ОРВС АП Војводине и Андрија Урбанчук, присуствовала је активностима другог дана Скупштине Савеза мађарских резервиста која се одржавала у Сегедину.

Скупштини су поред делегата резервних војних старешина присуствовали и представници локалне управе, цивилног сектора, Војске и Министарства одбране Р. Мађарске.

Скупштини се обратио представник СОРВС Србије, Жељко Обрадовић који је истакао да су и раније постојали одређени облици сарадње, пре свега између Организација резервних војних старешина из градова Баје и Сомбора и Сегедина и Суботице, али због одређених субјективних и објективних околности као и епидемиолошке ситуације изазване КОВИД-19, није остварен потпуни континуитет у сарадњи. Прошле године смо  у сарадњу укључили и падобранце – резервне војне старешине из Мађарске и Србије, тако да су наши падобранци, ветерани 63. падобранске, наступали на такмичењу у Мађарској а мађарски у Србији. Истакао је и да су односи држава Р. Мађарске и Р.Србије на високом нивоу, те да је наша жеља да се сарадња успостави и на нивоу републичких организација.

У разговору са председником Савеза мађарских резервиста Ерне Селешом, размењена су искуства из рада Организација и договорен састанак руководстава републичких организација.

У знак захвалности за допринос у сарадњи, наша делегација је доделила признање председнику мађарских резервиста Жупаније Чонград-Чанади, Иштвану Давиду а председник Савеза мађарских резервиста Ерне Селеши доделио је признања (медаљу и књигу) члановима наше делегације.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *