SAOPŠTENJE ORGANIZACIONOG ODBORA 53.APATINSKIH RIBARSKIH VEČERI

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Povodom upravo održanih 53. Apatinskih ribarskih večeri organizacioni odbor je izdao saopštenje koje vam prenosimo u celosti:

USPEŠNA ORGANIZACIJA 53. APATINSKIH RIBARSKIH VEČERI

 

Želimo da konstatujemo veliki uspeh 53. Apatinskih ribarskih večeri. Ove godine se po prvi put vode statistike i analize o dobitima naše opštine. U narednim danima će biti dostupne detaljnije računice, a za sada možemo izneti sledeće ohrabrujuće podatke o poseti i učešću:

  • 10 hiljada posetilaca na otvaranju (procena MUP Srbije)
  • ukupno 410 takmičara u kuvanju ribljeg paprikaša
  • oko 900 bajkera na kanalu kod „Bele loze“
  • preko 20 hiljada posetilaca na zatvaranju (procena MUP Srbije) – od čega veliki broj gostiju iz cele Vojvodine, ali i iz susednih zemalja.

Smatramo da je povećanju posete doprineo atraktivan i dobro planiran program, ali i poboljšan marketinški pristup usmeren ka privlačenju gostiju. Organizaciju 53. Ribarskih večeri pratila je moderna marketinška kampanja, usmerena kako na tradicionalne vidove oglašavanja (bilbord kampanja širom pokrajine), tako i na digitalni marketing.

Naglašavamo da je manifestacija organizovana sa manjim budžetskim sredstvima, što je uslovljeno i lošom situacijom u opštinskoj kasi koju je zatekla nova vlast. Ove godine je izdvojeno približno 6,5 miliona dinara, što je značajna razlika u odnosu na 2015. (8,5 miliona) i 2014. godinu (12,5 miliona). Time je pokazana odgovornost prema novcu građana Apatina, koji je ranijih godina rasipan bez plana, strategije i računa. Ove godine su srezane sve “sumnjive” transakcije, a novac je uložen isključivo u program i marketing, što se odrazilo i na posetu i kvalitet Ribarskih večeri.

Nažalost, moramo se osvrnuti i na određene “političke” krugove u našoj opštini, koji su Ribarske večeri iskoristili za nečasne radnje. Naime, iz političkog računa ili iz čiste zlobe, oni su plasirali glasinu o otkazivanju dugo očekivanog koncerta Šabana Šaulića, nanoseći time veliku štetu ne samo građanima Apatina, već i brendu Ribarskih večeri, turizmu u našoj opštini i našim ugostiteljima. Srećom, ova podmetačina nije uspela, a koncert u nedelju će ostati zabeležen kao jedan od najposećenijih događaja u istoriji našeg grada.

U narednim godinama, pokušaćemo da održimo masovnost manifestacije, posebno u delu koji se tiče priliva gostiju i materijalnih sredstava. Takođe, radićemo na povećanju značaja autentičnih delova programa vezanih za Dunav, riblji paprikaš i alasku tradiciju kao specifičnosti brenda Ribarskih večeri. Za narednu sezonu pripremamo bogat kalendar, mnogo događaja i dobru zabavu, u nameri da Apatin još bolje pozicioniramo na turističkoj mapi regiona.

 

Organizacioni odbor 53. Apatinskih ribarskih večeri

image image zlatni kotlić pobednici ribicanajstariji ribarstvo u apatinu 53 53 Apatinske ribarske večeri 53 53 Apatinske ribarske večeri 53 53 Apatinske ribarske večeri 53 53 Apatinske ribarske večeri Bokani , otac i sin prvaci u trci čamaca 2016 Bokani , otac i sin prvaci u trci čamaca 2016 Radicoj Sekulic, otvaranje ribarskih veceri 53 ribarske 6 53 ribarske 5 53 ribarske 3