SAMOSTALNA IZLOŽBA UNUTRAŠNJI NEMIR

APATIN KULTURA SOMBOR VESTI

Samostalna izložba Unutrašnji nemir, somborskog umetnika Danijela Peršića Daka, otvorena je u petak, 25. septembra, u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli.

Izloženo je 22 slike, rađene tehnikom ulja na platnu, na kojima preovladava motiv konja, viđen umetnikovim očima, a koje karakteriše prepoznatljiva pozadina za ovog umetnika. Danijel Peršić Dak je rođen u Somboru. Učesnik je mnogih likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu, do sada je samostalno izlagao dva puta, te mu je ovo treća samostalna izložba.

Na samom početku otvaranja izložbe, prisutne je pozdravila Snežana Davidović, galerista u Kulturnom centru u Kuli, a nakon nje, stihove Desanke Maksimović pročitala je Milica Bukvić.
Izložbu je otvorio Miloš Pejović, likovni pedagog i akademski slikar, koji je istakao da je Peršićev slikarski jezik jasan, razgovetan i lako razumljiv, a istovremeno tajanstven, neobuzdan i energičan. On potiče sa ovog podneblja i crpi energiju ovog podneblja. Danijel je slikar koji slika dušom.

Umetnik se zahvalio prisutnima, prijateljima, kolegama umetnicima, UG Bunjevačko kolo Sombor i firmi Ars, koji su podržali njegov rad i koji podržavaju njegovu umetnost.

Izložba će biti postavljena do 10. oktobra.