SAJAM RAKIJE U SOMBORU

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Udruženje proizvođača rakije od voća „Zlatna jabuka“ iz Sombora, organizuje 24. i 25. oktobra u Sokolskom domu, prvi Sajam rakije.

Na sajmu će, osim za proizvođače rakije, biti mesta i za proizvođače vina, meda, starih zanata kao i opreme za proizvodnju rakije. Rok za prijave za učešće na sajmu je 08. oktobar, a kotizacija – zakup štanda iznosi 1.500,00 dinara.

Proizvođači najbolje ocenjenih rakija, od strane stručnog žirija, biće nagrađeni, a svi zainteresovani za takmičenje treba uzorke rakija (1 litar) da predaju od 15. do 20 oktobra, na adresu Udruženja „Zlatna jabuka“, ulica Stevana Mokranjca 84 u Somboru. Kotizacija po uzorku iznosi 500 dinara, a u takmičenju mogu da učestvuju sve vrste rakija koje zadovoljavaju propisane kriterijume za ocenjivanje.

Na predatim uzorcima treba da bude naznačeno ime i prezime proizvođača, godina proizvodnje i procenat alkohola.
Sajam će za građanstvo biti otvoren u nedelju, 25. oktobra, u 9 časova, a uz ulaznicu od 100 dinara, posetioci će dobiti suvenir čašu i biće u prilici da degustiraju sve izložene rakije.

Zainteresovani takmičari i izlagači, za sve dodatne informacije u vezi sa sajmom, mogu da se obrate Petru Antičeviću, na broj telefona 063 /506- 283.