SAJAM PERADARSTVA U SOMBORU

VESTI
SOMBOR –Međunarodni sajam peradarstva i Prvi državni šampionat sitnih životinja Srbije biće održan od 23. do 25. januara u gradskoj hali “Mostong” u Somboru, najavili su danas organizatori.

Na najvećoj manifestaciji ove vrste u ovom delu Evrope, po prvi put se očekuje izlaganje više od 4.000 eksponata i to oko 2.500 golubova, 800 ukrasne živine, 400 kunića i oko 300 ukrasnih ptica sa oko 700 izlagača iz Srbije i okolnih zemalja.

Manifestaciju će otvoriti državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Danilo Golubović i pomoćnik ministra poljoprivrede Nenad Katanić.

Organizatori ove manifestacije su Društvo odgajivača sitnih životinja “Sombor 1871” i Savez odgajivača sitnih životinja Srbije.

Za tri dana trajanja sajam poseti nekoliko hiljada ljubitelja sitnih životinja, kao i inostranih odgajivača iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, BiH.

Pored redovne postavke, na manifestaciji će učestvovati i Društvo starih zanata, Udruženje slamarki, postavka starog salaša, odgajivači egzotičnih životinja…

Cena ulaznice je 200 dinara, a deca do 15 godina ne plaćaju ulaz, navodi se u saopštenju.