ШАБАН ШАУЛИЋ ПОГИНУО У УДЕСУ У НЕМАЧKОЈ

APATIN HRONIKA SOMBOR VESTI

Певач народне музике Шабан Шаулић (67) преминуо је у болници у Немачкој након тешке саобраћајне несреће, упркос борби лекара за његов живот.

Шаулић је у суботу увече имао наступ у клубу у Билефелду, на североистоку Немачке. Несрећа се догодила у недељу ујутро, када је Шаулић пошао на аеродром. Аутомобилом је управљао његов возач, а у колима се налазио још и Шаулићев кум, који је повређен.

Немачки портал „НW“ пренео је да се око шест сати ујутру догодио удес на аутопуту А2 у смеру ка Дортмунду, у којем је једна особа погинула, а још три су повређене.

У несрећи су учествовала два возила, а на фотографијама на немачким порталима види се да је једном уништен предњи, а другом задњи део. Повређене су ватрогасци морали да ваде из возила, због чега је обустављен саобраћај на неколико сати.

Исти портал пише да је несрећу изазвао пијани возач без дозволе, који је својом „маздом“ отпозади ударио у „сеат ибицу“ у којој су се налазила тројица мушкараца.

Аутопут између Дортмунда и Билефелда је био блокиран пет сати.

Шабан Шаулић био је музичар и продуцент. У току каријере у медијима и од публике је добио надимак „краљ народне музике“

Рођен је 6. септембра 1951. године у Шапцу. Живео је и радио у Београду. Имао је троје деце.

Појавио се у филму „Сок од шљива“ 1981. године.

Одржао је бројне концерте и наступе у земљи и региону, а концертом у Београдској арени 6. октобра 2018. године обележио је педесет година каријере.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.