RUDNIK TALENATA, OLIMPIKOVA DECA STASAVAJU U PRAVE FUDBALERE

APATIN FUDBAL SPORT SRBIJA VESTI

U subotu je u Balonu “Oranž” u Somboru nastavljeno takmičenje u okviru SOS lige budućih šampiona. Fudbaleri Olimpika su nastavili po starom , odigrali su 6 utakmica od kojih su 5 pobedili i samo u jednoj poraženi. Derbi kola igrao se u generaciji 2006. u kojem su se sastale dve prvoplasirene ekipe u prethodnoj sezoni, somborski Spektar i Apatinski Olimpik. Olimpik je i pored zaostatka od 0:2 uspeo da preokrene rezultat u svoju korist 3:2 a Vldimir Zanze je postigao het-trik.

Velika priznanja stižu na račun rada u fudbalskom klubu Olimpik.

Pored veoma teške situacije u fudbalskom klubu, jedini klub na teritoriji Opštine Apatin koji se samostalno finansira iskljucivo iz svojih izvora, stručnjaci u Klubu entuzijasti rade se mnogo energije, a deca uz podršku svojih roditelja napreduju iz dana u dan.

Poslednja priznanja stižu iz beogradskog Partizana. Još ranije Nikola Skrobonja kreator igre Olimpika potpisao je predugovor sa beogradskim Partizanom, i on će kada se steknu uslovi preći u redove crno-belih. Njegov talenat su mnogi prepoznali ali je najbrži i najkonkretniji bio igrač Partizana, Šahtjora iz Donjecka, solunskog Paok-a i bivši reprezentativac Srbije, Zvonimir Vukić koji je stekao “prava” nad mladim fudbalerom da ga vodi u narednom periodu.

Skrobonja nije jedini igrač Olimpika koji sada nastupa u Partizanu. Dve godine stariji od njega Marko Dmitrović standardno nastupa već godinu dana u starijoj pionirskoj ekipi crno belih, a koji je svoje prve korake u takmičarskom fudbalu upravo napravio u Olimpiku.

Olimpik se ne boji za budućnost, jer mlađe kategorije Kluba predstavljaju pravi “rudnik” talentovanih fudbalera koji su takođe zapali za “oko” crno belima, ali ne i samo njima, za mnoge fudbalere su zainteresovani i Crvena Zvezda, subotički Spartak i novosadska Vojvodina. Poslednji primeri su Vladimir Zanze i Bajic Saša koji su zabelezili svoje prve nastupe za Partizan. Milan Čopic i Nikola Majstorović za Crvenu Zvezdu.

Kada se na sve to doda da je jedan od super talenata sada već bivši Olimpikovac Rrobert Geler potpisao ugovor sa nemačkim velikanom Karlsruher FC , Fudbalski Klub Olimpik iz Apatina predstavlja klub za primer u svakom pogledu kako se u ovim teškim vremenima može raditi kvalitetno i ostvarivati zapaženi rezultati.

FullSizeRender (1) FullSizeRender IMG_2708 IMG_3234 IMG_3417 IMG_3424