RONIOCI I POLICIJA KREĆU U POTRAGU ZA NESTALIM RUMUNSKIM BRODAROM KOD APATINA

APATIN HRONIKA VESTI

Članovi ronilačkog kluba „Apatin“ i apatinska policija danas započinju opsežnu potragu na Dunavu za rumunskim brodarom Georgeom Piciorgrosom koji je u subotu 25. marta u kasnim večernjim satim nestao za vreme utovara kukuruza na rumunsku baržu „SFINX 1“.

Prema informacijama iz apatinske policije iz Lučke kapetanije „Apatin“ nestanak mornara je prijavio Mihail Arama, kapetan rumunskog broda „SFINX 1“ u subotu oko ponoći. Prema njegovim rečima, nestali brodar Georg Piciorgros (25) je poslednji put viđen u 20:30 časova kada proveravao kako teče utovar kukuruza iz kamiona na baržu. On se prema izjavi kapetana nije vratio na brod nakon čega su krenuli sa dvočasovnom potragom i prijavili nestanak. Na lice mesta su izašli pripadnici policijske stanice Apatin koji su pretražili teren pristaništa „Napredak“, ali nestalog Piciorgrosa nisu pronašli.

Današnjoj akciji pridružiće se i članovi ronilačkog kluba Apatin koji će pretraživati oko 200 metara pristaništa uz baržu.

Prema rečima Milorada Bujića, predsednika DPA Apatin, vremenski uslovi i temperatura vode koja je ispod šest stepeni otežaće pronalaženje nestalog mornara. Bujić dodaje da niska temepratura vode kao i drugi faktori, poput garderobe, čizama ili eventualne povrede uzrokovane padom ne ulivaju nadu da je nesrećni mornar uspeo da preživi.