РОНИОЦИ ЧИСТИЛИ ДУНАВ КОД ПРИСТАНИШТА

APATIN DRUŠTVO VESTI


Апатинско друштво за Подводне активности (Ронилачки клуб) чистило је данас реку код путничког пристана. Двадесетак врећа смећа које се накупило на окретници Дунава, где је пре неколико година, нагомилани лед урушио Пристан је сакупљено, и на тај начин се је чеп од смећа уклоњен.

Вељко Цветићанин, из Ронилачког клуба, каже да је ово била акција која само привремено решава проблем.- Желели смо да на овај начин покажемо да се боримо за чистији Дунав и укажемо на потребу веће заштите животне средине. Наши рониоци коју увек излазе на реку када је то потребно и овај пут су исказали бригу за чистији Дунав. Kао што су и много претходних пута у целој земљи указаивали помоћ приликом елементарних непогода-рекао је Цветићанин.

Грађани који су се нашли крај Дунава су са великим одобравањем поздравили рониоце и младе активисте који су и на овај начин показали занимање за животну средину која их окружује.
Међу њима је било и коментара да би стараоци реке и припадајуће обале, пре свега „Воде Војводина“, требали да обрате више пажње на очување реке.

Kако сазнајемо, у наредном периоду, „Војводина шуме“ планирају да бродицом „Видра“ уклоне и пањеве који су на дну реке једни од узрока задржавања смећа код Пристана. Подсетимо, и то, да је недавно најављено из локалне самоуправе да ће нарушени Пристан бити реконструисан, како би у Апатину већ идуће године могли пристајати путнички бродови.


С.П.Ш.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *