РОБЕРТ ХАМ ПОБЕДНИК „ЗЛАТНОГ КОТЛИЋА 2019.“

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

ПРЕСУДИЛА ПАПРИКА

Најатрактивнија дисциплина програма Апатинских рибарских вечери је такмичење за „Златни котлић“. Значајно признање да је неко скувао најбољи паприкаш, да је мајстор међу мајсторима и да има ону неку тајну која га је за бод или кашику одвојила од осталих, изазов је којем деценијама не могу одолети врсни кувари професионалци и аматери. У спремању најбољег рибљег паприкаша није пресудно да ли је неко учио куварски занат или једноставно ужива у кувању, него да се поклопи све: умеће, љубав, искуство, знање, добра паприка, добра риба, довољно соли и прстохват среће да се жирију допадне сервирано.

У јакој конкуренцији такмичара и доказаних зналаца у кувању рибљег паприкаша титулу најбољег за „Златни котлић 2019.“ понео је Апатинац Роберт Хам.

– Добио сам ову ласкаву титулу и пресрећан сам. Након освајања трећег, па другог, ево стигао сам и до првог места за „Златни котић“. Организација је одлична, а судије добре. Мислим да је пресудила паприка, имао сам и добру рибу, па није било проблема у кувању. Конкуренција је била јака и у самим квалификацијама, а посебно сад у финалу, па ми је победа још дража, рекао је мајстор кувар Роберт Хам.

Иван Сењи из Туристичке организације Кула са Удружењем грађана „Слободни момци“ освојио је друго место.

– Задовољни смо, како не би били, када смо у два дана освојили исто место и остварили такав успех. То ретко ко може. Судије се мењају, а укус нашег паприкаша увек остаје исти. Ми се и трудимо да то остваримо, не мењамо рецепте. У Апатину смо остварили наш сан. Иако смо вицешампиони Војводине, овде се кува најбољи паприкаш. Кад будемо долазили у Апатин нећемо више да кувамо и да се доказујемо, само да једемо рибљи паприкаш. За добар паприкаш нема правог рецепта, што једноставније то је укусније. Добра риба, чиста изворска вода, квалитетна слатка и љута паприка, со и ништа више, каже Иван Сењи.

Милош Ракас је, по оцени жирија, скувао паприкаш који је заслужио треће место.

– Презадовољан сам. На овако јаке такмичаре, презадовољан сам. Конкуренција је била у фулу. На квалификацијама сам био први са 93 бода и за десет бодова бољи од другопласираног. И тада и сада је пресудила квалитетна паприка, одличан „Крстач“ и добро друштво, рекао је Ракас.

Апатинске рибарске вечери потврдиле су да се у нашем граду кува најбољи рибљи паприкаш у Војводини, Србији и региону. На велико задовољство бројних посетилаца манифестације који су уживали у понуди.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *