РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ 2022. – ПРИПРЕМЕ ПРИ КРАЈУ, ОЧЕКУЈУ СЕ БРОЈНИ ГОСТИ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Пред Туристичком организацијом је највећа апатинска манифестација за коју су, према речима директора Немање Јовића, спремни.

– Остало нам је да поставимо мобилијаре и монтажне објекте који прате Апатинске рибарске вечери, што смо већ почели. Манифестација ће трајати четири дана, од 7. до 10. јула, и из искуства могу рећи да ће ускоро бити све спремно за њен почетак, рекао је Немања Јовић, директор Туристичке организације Апатин.

Генерално је све исто као претходних година. Фуд корнер, односно, простор за продају хране је на паркингу код Пиваре, такмичење у кувању рибљег паприкаша у делу Трга Николе Тесле тј. испред Општинског Културног центра.

– Поставићемо велики шатор у којем ће такмичари са својим друштвима касније вечерати. Изложба продајних артикала ће бити у улици Српских владара. Замолио бих све наше грађане за мало стрпења по питању саобраћаја и коришћења паркинга, као и да од среде не користе паркинг код Апатинске пиваре како бисмо га могли опремити за већ поменути Фуд-корнер, нагласио је Јовић.

За сада је пријављено 50 излагача и продаваца, али ће тај број бити већи до почетка Вечери.

Квалификације за Апатинске рибарске вечери су започеле у Ромском насељу, а затим су редом одржане у Пригревици, Сонти,  Купусини и Свилојеву.

– Добили смо петнаест такмичара за велико финале и пет старих шампиона, победника претходних пет Вечери. Двадесет такмичара ћемо добити у квалификацијама које ће се одржати у четвртак и петак. У четвртак је надметање за све Апатинце, а у петак отворено првенство за све који желе. Дакле, сваког тог дана ћемо добити још по десет такмичара, па ћемо у суботу имати четрдесет финалиста.

Према овогодишњем програму за отварање Апатинских рибарских вечери наступиће Халид Бешлић, у петак, 8. јула концерт ће имати Јелена Розга. Субота, 9. јул, резервисана је за познати састав Легенде, док ће у недељу бити одржано ревијално вече и концерт бенда „Банда дрвена“.

Туристичка организација и општина Апатин очекују и ове године изузетно велику посету гостију на Апатинским рибарским вечерима и желе свим посетиоцима и учесницима добру забаву и уживање у рибљем паприкашу, забавном програму и пратећим догађајима манифестације.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *