РЕПУБЛИЧКЕ РОБНЕ РЕЗЕРВЕ КУПУЈУ 34.000 ТОНА ПШЕНИЦЕ ПО 23,5 ДИНАРА ЗА КИЛОГРАМ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA VESTI

Републичка дирекција за робне резерве објавила је да ће откупити до највише 34.400 тона меркантилне пшенице овогодишњег рода. Жито ће се куповати од комерцијалних пољопривредних газдинстава, земљорадничких задруга и складиштара који са Дирекцијом имају закључен уговор о складиштењу, чувању и обнављању меркантилне пшенице. Пријављивање заинтерсеованих Дирекцији искључиво се обавља електронским путем.

Меркантилна пшеница мора бити домаћег порекла, у расутом стању, зрела, здрава, без знакова плесни, страних мириса и укуса, погодна за људску исхрану, незаражена пшеничним болестима и штеточинама. Уз све то треба да саџи све елементе квалитета: хектолитарска маса мин. 76 кг/хл, влага максимално 13 одсто, укупне примесе максималоно 2 процента од чега неорганског порекла највише 0,25 процента. Садржај протеина треба да је најмање 11,50 посто суве материје.

Цена откупа меркантилне пшенице је 23,50 динара за килограм (урачунат ПДВ), ускладиштено у силосу овлашћеног складиштара Дирекције. Рок плаћања купљене меркантилне пшенице је до 15 дана од дана достављања комплетне документације о испоруци.

Минимална количина која се купује од једног активног, регистрованог, комерцијалног пољопривредног породичног газдинства је 10 тона, а максимална 100 тона, од земљорадничке задруге најмање 20, а максимално 150 тона. И од овлашћеног складиштара најмањи откуп пшенице је 100, а максимално 1.000 тона.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *