REKORDAN BROJ PRIJAVA OBEĆAVA PRAZNIK ATLETIKE U APATINU

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Apatin će u nedelju 23. 10. 2016. godine biti domaćin tradicionalnog 21. ASICS Dunavskog polumaratona, kada će se u Apatinu okupiti najbolji dugoprugaši iz Srbije koji će nastupiti na Prvenstvu Srbije u polumaratonu za seniore i seniorke čija je organizacija dodeljena Atletskom klubu Apatin po odluci upravnog odbora Atletskog saveza Srbije i veliki broj rekreativaca iz Rusije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Mađarske i Srbije, mnogih drugih zemalja.

Tri nedelje pre početka sportske manifestacije pristiglo je preko 330 prijava za polumaratonsku trku, u isto vreme prošle godine bilo je sto manje prijavljenih takmičara, tako da svi pokazatelji govore da će ovogodišnje izdanje Dunavskog polumaratona biti masovnije od prethodnih godina.

Promoter 21. ASIKS Dunavskog polumaratona, biće naša proslavljena atletičarka Vera Nikolić.

Dužina staze na polumaratonskoj trci je 21 kilometara i 97 metara, koja je zvanično sertifikovana od strane zvaničnog merioca staza. Rekord staze drže takmičari iz Turske Demir Medeni sa rezultatom 1 sat 6 minuta i 55 sekundi u muškoj i Bujukbezgin Burku 1 sat 17 minuta i 51 sekundi u ženskoj konkurenciji, rezutati ostvareni prošle godine na Prvenstvu Balkana za seniore i seniorke, čiji je Apatin bio domaćin.

Prijavni centar, start i cilj nalaze se u Banji Junaković, što omogućava kvalitetne uslove za organizaciju trke na vrhunskom nivou. Polumaratonska staza vodi od Banje Junaković – do ulice Marka Oreškovića – Srpskih Vladara do Dunavske obale – stadion – Motel- okretište kod Harčaša i natrag do Banje Junaković. U okviru polumaratona pod pokroviteljstvom naše poznate Kompanije Minakva iz Novog Sada, Minakva trka zdravlja u dužini od 5 kilometara (Banja Junaković – Kurjačica – Banja Junaković).

Tehnički organizator takmičenja je Atletski klub Apatin, dok su partneri u organizaciji Atletski savez Srbije, Opština Apatin, Banja Junaković. Generalni pokrovitelj je ASIKS – Tref sport, veliku podršku pružaju Garmin Srbija – Info tim, Kompanija Italico iz Bečeja, Minakva iz Novog Sada, Auto kuća Stojanov iz Novog Sada, Nacionalna vozačka akademija Navak, Kompanija Venera bajk iz Subotice.
Više informacija o manifestaciji, prijave takmičara za učešće na oficijalnom sajtu trke: www.dunavskipoumaraton.rs