РЕКОНСТРУИСАН АТАРСКИ ПУТ У СВИЛОЈЕВУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Месна заједница Свилојево је на иницијативу пољопривредника овог апатинског села покренула иницијативу за реконструкцију фреквентног атарског пута у дужини од једног киломтра, који је био у веома лошем стању.

Израду пројектне документације за реконструкцију овог пута финансирала је локална самоуправа, након чега је општина Апатин за средства за суфинансирање пута конкурисала код Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, на основу чега је добијено пет милиона динара.

-При реконструкцији се применила прво метода стабилизације пута, где се послојећи слој од 40 центиметара прво уситњавао, па са везивом, каменим агрегатом и водом мешао, поравнавао и утабавао ваљком. На овај начин је трајно решен проблем да се пут не хаба, јер је подлога од тзв. слатине била таква да при најмањим кишама ствара блато које је отежавало пролаз и тракторима. Завршни слој је постављен са туцаником, а са стране су ископани атмосферски канали за одвод воде приликом падавина, рекао је секретар МЗ Свилојево Жељко Рашета.

Овај пут има велики значај за село, јер повезује готово половину свилојевачког атара.

-Практично, на коју год страну да кренете, улаз и излаз у атаре је пут који је сада реновиран, што ће олакшати кретање свим пољопривредницима, каже директор ЗЗ “Свилојево” Чеке Антал.

Извор: Со Апатин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.