АПАТИНСКИ ЈЕЛЕНИ СПРЕМНО УЛАЗЕ У СЕЗОНУ

APATIN SOMBOR SPORT VESTI

Чланови Клуба ектремних спортова „Deer runners“ из Апатина искористили су летњу паузу како би тренирали и припремили се за предстојећа такмичења. Тренинзи су напорни, а чланови клуба на више локација уз Дунав прелазе препреке које могу бити природне или вештачке, тестирају своје границе и померају их, ментално и физички се боре са изазовом, али се и забављају.

-Тим се спрема за две врло захтевне трке. Прва на програму је ноћна трка “The night of warrior” (Ноћ ратника) у Шапцу. То је прва трка овакве врсте, јер се трчи по мраку 4 километра и потребно је прећи чак 40 препрека. Улазићемо у воду, упадати у блато, прескакати ватру, пролазити испод бодљикаве жице, пењати се уз канап, лестве и друге напорне препреке, каже тридесетогодишњи Страхиња Јованић, који је са још неколико Апатинаца, основао клуб „Deer runners“ (јелени-тркачи).

-Друга трка за коју се спремамо је уједно и најмасовнија и најбоља трка у Србији. Трибалион трка која се одржава на Тари, у септембру се одржава на Златибору. Такмичари бирају трку у којој желе да учествују. Редовна Грин трка на 12 километара са 25 препрека и екстремна трка Челенџ на 23 километра и 35 препрека.
Прошлу Трибалион трку учествовало је 2000 такмичара, а за ову трку су очекивања и већа. Сваки ОЦР спортиста просто мора да буде део Трибалиона, потпуно другачије трке од осталих.
Из Апатина још не знамо тачан број наших такмичара, али верујем да ће нас бити између 10 до 15.
Захваљујући људима добре воље за све такмичаре из Апатина успели смо да обезбедимо бесплатан превоз и преноћиште на Златибору. Обичај Трибалион трке је да сви дођу у петак, сутрадан је трка, после трке журка за све такмичаре и у недељу заједнички излет по планини, каже Јованић. Он је позвао Апатинце који желе да подрже рад клуба, да их запрате на инстаграму и уолико су у могућности финансијски помогну рад удружења новчаним прилогом на жиро рачун 200-3518390101983-10.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *