REGENERACIJA DUNAVA 2017

APATIN DRUŠTVO VESTI

Ekološko-muzički festival koji se održava povodom Međunarodnog Dana Dunava – Regeneracija Dunava Bački Monošor otvara kapije Gornjeg Podunavlja po deseti put. U trajanju od četiri dana, 28. jun do 01. jul, festival obeležava svoj jubilej.

Ovogodišnja Regeneracija je u znaku JELENA. Jelen je kralj ritskih šuma Gornjeg Podunavlja, koje ujedno i predstavljaju stanište za najveći broj jedniki populacije jelena u celoj Srbiji.

Tokom dana najmlađi posetioci će učestvovati u edukativnim predavanjima na temu Dunava i Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje, pripremljene su i zabavne animacije za decu, diskusije, izložba plakata svih dosadašnjih Regeneracija, izložba fotografija jelena iz Gornjeg Podunavlja, autora Jaroslava Pap-a, slamarske radionice, nova skulptura od slame. Za verne ljubitelje muzičkog programa Regeneracije, isti je raspoređen po vrstama i danima, svakog dana drugi muzički pravac. Kako kažu organizatori festivala:

-Regeneracija je odlično mesto za uživanje preko dana. Na prostoru eko-centra mesto za kampovanje je spremno, prostorije kampa renovirane zahvaljujući Mesnoj zajednici Bački Monoštor, a tu su i ostale vrste smeštaja u Bačkom Monoštoru.