РАСПОРЕД БОГОСЛУЖЕЊА У АПАТИНСКОМ ХРАМУ ТОКОМ ВАСКРСА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Због ванредног стања, у свим храмовима Епархије Бачке и Сомборског Архијерејског намесништва богослужења током Васкрса ће почињати у исто време.

На Велики четвртак света Литургија ће бити служена са почетком у 10 часова, а Бденије у 13,30 часова.

На Велики петак Царски часови ће бити служени од 8 часова, Вечерње са изношењем Плаштанице биће служено са почетком у 12 часова, а Мало повечерје и Јутрење са статијама у наставку вечерњег богослужења.

Велика субота – света Литургија ће бити служена са почетком у 12 часова.

На дан празновања Христовог Васкрсења – у 6 часова ће почети Јутрење и у наставку ће бити служена света Литургија, док ће Вечерње бити служено по устаљеном поретку храма.

Васкрсни понедељак – Јутрење ће почети у 8 часова и у наставку ће бити служена света Литургија, док ће Вечерње бити служено по устаљеном поретку храма (директан пренос вечерњег из Саборног храма у Новом Саду слушаоци радио-станицâ Епархије бачке имаће прилику да прате од 19 часова).

Васкрсни уторак – Јутрење ће почети у 8 часова и у наставку ће бити служена света Литургија. Вечерње ће бити служено у време пре полицијског часа, да би верни народ могао да дође у храм (богослужење ће бити служено по устаљеном поретку храма, а директан пренос вечерњег из Саборног храма у Новом Саду слушаоци радио-станицâ Епархије бачке имаће прилику да прате од 19 часова).

Директан пренос богослужења из Саборног храма у Новом Саду верници из Апатина, Сомбора и околине моћи ће да слушају у програму радио „Благовесника“, преко својих радио-апарата на фреквенцији 95,7 Mhz и путем интернет стриминга на адреси http://blagovesnik.yunethosting.net:8000/stream.ogg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *