POSLANIČKI KANDIDAT NOVE DEMOKRATSKE STRANKE ŽELJKO RAJČEVIĆ

APATIN POLITIKA VESTI

-Nismo mi otišli iz Demokratske stranke ,ona je otišla od nas, izjavio je danas na konferenciji za novinare  Željko Rajčević kandidat Nove demokratske stranke za poslanika na vanrednim parlamentarnim izborima.

Nova demokratska stranka danas je održala svoju  prvu konferenciju za štampu na kojoj  su predstavljeni  njen kandidat za poslanika Željko Rajčević,  šef izbornog štaba Rade Medić i Saša Dobrijević član Opštinskog odbora NDS u Apatinu , konferenciju je  otvorio Vladimir Simin koordinator NDS za Zapadnobački okrug.

-Na pitanje novinara šta je razlog njegovog istupanja iz DS-a, Rajčević je odgovorio da nisu članovi napustili stranku , nego je ona napustila njih.Konkretno u slučaju Apatina stupanje u koaliciju sa SPS-om je jedan od glavnih okidača koji je izavao lavinu nezadovoljstva kod članova a sad i istupanje dodao je Rajčević.

Simin je izjavio da stranka užurbano radi na primanju novih članova i formiranju opštinskih odbora.Na pitanje novinara kakav će stav zauzetu u kampanji prema bivšim kolegama iz DS-a Simin kaže:

Dogovor je da izbegnemo negativnu kampanju,na izbore izlazimo u bloku sa nekoliko drugih stranaka  a svi oni koji se odluče da pristupe NDS mogu to da učine i pre i nakon izbora” , Simin je još pozvao gradjane da danas svojim potpisom podrže Novu demokratsku stranku u Somboru, do 19h u Gradskoj kući, u kancelariji br. 8.

Danas je u Beogradu, Boris Tadić predsednik Nove demokratske stranke nakon potpisivanja koalicionog  sporazuma sa Ligomsocijaldemokrata Vojvodine i strankom Zajedno za Srbiju rekao da će se politički blok koji on predvodi na parlamentarnim izborima prvenstveno obraćati neopredeljenim biračima, kojih ima više od milion i da će akcenat staviti na kritiku ekonomske politike aktuelne vlasti i nuđenju rešenja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *