РАДНИ ДОГОВОР У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА “CINEMA” У СОМБОРУ – ПАЛAТА ЋЕ БИТИ ЦЕНТАР ПРИВРЕДЕ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Како рационалније искористи простор зграде Грашалквић палате из 18. века у Сомбору, то је била тема пројектних тимова партнера, ради договора око активности на реализацији заједничког пројекта CINEMA.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и тим сарадника разматрали су могућности о бољем, рационалнијем коришћењу зграде, односно просторија Грашалковић палате, као простора где би могао да се налази сомборски центар за креативне индустрије.

У склопу пројекта „Улога креативних индустрија у новој урбаној привреди у Дунавском региону“, акроним CINEMA) планира се оснивање једног центра за креативне индустрије са седиштем у Сомбору, док ће други пројектни партнери отворити додатна два центра исте намене. Циљем је да се у целини подигну локални капацитети за иновације у кретаивним идустријама.

Локалним организацијама и креативцима ће бити пружена прилика да се укључе у рад центра креативних индустрија и да се повежу са сличним организацијама у земљама Дунавског слива.

Пројекат траје 30 месеци, од 1. јула 2020. до 31.децембра 2022, а вреди 2.249.074 евра. Буџет Града Сомбора у пројекту је 73.500 евра.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *