РАДЕ ТРИВАНОВИЋ ПОБЕДНИК ПАСУЉИЈАДЕ У СВИЛОЈЕВУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У организацији Асоцијације пољопривредника и Удружења за младе из Свилојева, 23. јула 2022. године у овом селу је одржано такмичење у кувању пасуља. Целодневна манифестација под називом “Чаробни пасуљ” која је ове године одржана трећи пут, окупила је велики број људи из читаве Војводине, а међународни карактер је добила учешћем гостију из Мађарске, Хрватске, Црне Горе и Румуније.

На овогодишњој пасуљијади у Свилојеву такмичило се 59 екипа, а према оцени стручног жирија који су чинили Ненад Марић, Стеван Рожа и Иван Терек најбољи пасуљ је скувао Раде Тривановић из Апатина. Друго место је освојио Горан Милићевић из Сомбора, док је трећи био двојац у саставу Жељко Драча и Ратко Зец.

Организатори су наградили и најлепше аранжиран сто, али и највеселије друштво, а бесплатно је подељено и 300 порција војничког пасуља. Госте је забављао “Фантазија бенд”, а у програму су учествовале Апатинске мажореткиње, као и КУД-ови и певачке групе из Апатина, Сонте и Пригревице.

У склопу манифестације одржано је такмичење младих пецароша, спортске дечије игре, а одиграна је фудбалска утакмица пионира и турнир у мини фудбалу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *