PRVI PORAZ RUKOMETAŠA U APATINU, PIK SE ČASNO BORIO, RUKOMETAŠICE UBEDLJIVE PROTIV SONTE

APATIN RUKOMET SPORT VESTI

Rukometni klub Apatin doživeo je prvi poraz na domaćem terenu u ovoj takmičarskoj godini, bolji od njih bili su rukometaši Jabuke koji su zasluženo trijumfovali sa 30:26 (16:14).

Domaćin je samo u pojedinim momentima uspeo da parira gostima koji su bili bolje raspoloženi i stekao se utisak da su više želeli pobedu od domaće ekipe koja nije imala rešenje u odbrani za bekove Jabuke. Jovanovski je predvodio svoj tim do pobede sa 10 postignutih golova, dok su u Apatinu Mačkić i Kljajić bili raspoloženi i postigli 5 odnosno 8 golova.

U meču bez većeg rezultatskog značaja jednu od glavnih uloga tumačio je sudijski par koji je za superligaški rang pravio neverovatan broj grešaka što je naišlo na negodovanje trenera i klube obe ekipe, kao i 200 okupljenih gledalac u sportskoj hali u Apatinu.

Naredni meč Apatin igra u Sremskoj Mitrovici protiv Srema, a ako sve bude kako treba „plav-beli“ će na ovaj meč otputovati kompletni.

PIK iz Prigrevice poražen je na gostovanju u Novom Sadu od ekipe Slavija sa 33:24 (13:11). Prigrevčani su se dobro držali u prvih pola sata i imali aktivan rezultat kao i u prvih 15 minuta drugog poluvremena, ali Slavija u poslenjem periodu igre pravi razliku i meč privodi kraju u svoju korist.

Najefikasniji u redovima PIK-a bio je Lovrić sa 7, dok je u timu Slavije Kočić postigao 8 pogodaka.

Rukometašice Apatina su na svom terenu dočekale Sontu i upisale nove bodove pobedom od 37:7(16:4). Mlada ekipa iz Sonte nije imala nikakve šanse protiv raspoloženih Apatinki koje su u pojedinim momentima dozirale tempo i snagu jer je pitanje pobednika ovog susreta bilo rešeno već u prvih 10 minuta. Najefikasnija u redovima Apatina bila je Milica Blanuša sa 13 golova.