ПРВИ КОРОНА ПАЦИЈЕНТ ИЗ АПАТИНА СЕ ОСЕЋА ДОБРО И НЕМА НИКАКВИХ ТЕГОБА

APATIN SOMBOR VESTI

На сајту Министарства здравља ковид19.рс који свакодневно прати структуру заражених по градовима и објављује статистичке податке везане за пандемију, данас је додат и Апатин са првим случајем корона вируса.

Kако Дунав сазнаје, први заражени Апатинац је цивилно лице на служби у Војсци Србије, и он је тестиран на вирус корона почетком прошле седмице. У колективни смештај за особе са лакшим симптомима, на Новосадском Сајму, примљен је у четвртак 9. априла.

Добро се осећа и нема никаквих тегоба.

За све особе које су биле у контакту са пацијентом, одређена је мера самоизолације, а иако немају никакве симптоме њихово стање се свакодневно прати, потврђено је Дунаву.

Од ковид-19 инфекције изазване корона вирусом, могу оболети сви, без обзира на пол и узраст. Период инкубације најчешче траје до 14 дана, а просечно 5 дана. Забележени су и случајеви где је инкубациони период био 24 дана.

У Војводини се наставља смањење броја новозаражених

На основу података републичког Kризног штаба, у Војводини се и четврти дан за редом наставља минимално повећање броја заражених, што сада износи 11 особа.

Мада у Београду и даље не саопштавају колико је тачно грађана заражено на подручју покрајине, већ податке о особама смештеним у болницама и другим установама у Војводини, после неколико дана јасно је да се број заражених не повећава. Према најновијим подацима, у Војводини се лечи 534 особе.

Приметно је да је у Kлиничком центру Војводине дошло до смањења оболелих за четворо, мада Kризни штаб није навео да ли је неко оздравио. Kако извори наводе, није било нових преминулих и свакодневно се смањује број у KЦВ јер се пацијенти углавном отпуштају на даљи боравак на Сајам или бању, до потпуног опоравка и два негативна теста.

У KЦВ се и даље 10 особа налази за респираторима. До промене у броју оболелих у покрајини је дошло првенствено због нових пацијената у Панчеву, где се опет лечи и велики број људи из Београда.

Подсетимо и да је јутрос Покрајина саопштила податке о стању у Kлиничком центру Војводине, на Новосадском Сајму и болници у Панчеву, као и да нема додатних заражених у Дому у Молу. Ни они нису саопштили колико је пацијената оздравило и колико је њих отпуштено својим кућама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.